vineri, 12 martie 2021

Recenzie:Festinul Ciorilor (Saga Cantec de Gheata si Foc #4) de George R.R. Martin

 


Dupa lupte grele si tradari fatale, cele sapte puteri care isi disputau Westeros s-au nimicit una pe alta si au ajuns la un pact indoielnic. Odata cu moartea monstruosului rege Joffrey, regenta Cersei conduce din Debarcaderul Regelui. Infrangerea lui Robb Stark ii descurajeaza pe rebelii din Nord si familia lui se imprastie ca semintele pe un pamant neroditor in tot regatul. Nu mai exista decat putine pretentii legitime la Tronul de Fier, iar acestea sunt in mainile celor fie prea slabi sa le obtina, fie aflati pe meleaguri indepartate.
Recenzie:Volumul patru din aceasta serie ne-a adus si mai multe intrigi si comploturi,insa de data asta am avut sansa sa citim totul din punctul de vedere a altor personaje.Personaje indragite dar si personaje pe care unii dintre noi,cel putin in cazul meu,nu le pretuim chiar asa de mult.
Un volum destul de mare,cu pagini pline de nebunia unor nesabuiti insetati de putere .Un volum plin ,asa cum am mai scris sus,intrigi si comploturi.Tradare,mult sange si disperare extrema de a ramane la putere.
Se pare ca,intr-un fel ,am fost obisnuita sa citesc despre Jon,Daenerys ,Tyrion si Bran,asa ca acest volum a fost un pic mai greu de citit pentru mine.Nu pot sa imi dau seama de ce,mai ales ca este vorba despre exact aceeasi lume.

Totusi,la fel ca si primele trei capitole,Festinul Ciorilor a fost o nebunie curata.O lupta pentru putere,dar ne arata si faptul ca chiar si cel in care crezi ca ai incredere cel mai mult te poate trada intr-o secunda.Ne arata cum o Ragina isi poate influenta supusi sa faca absolut tot ceea ce isi doreste ea.Cum viclenia unui singur om poate schimba complet viitorul altor personaje.
Cersei si Jaime Lannister..Ei,bine,nu ma asteptam la capitole din punctul lor de vedere,insa pana la sfarsitul cartii nu imi venea sa cred cat de mult s-au schimbat cei doi.Totul a fost un rollercoaster si faptul cei doi au ajuns sa se indeparteze mi-a schimbat parerea despre Jaime.A inceput sa imi placa de el,de felul in care gandea si ,chiar daca este tot un Lannister,am ajuns sa-l consider unul dintre personajele care merita sa-i dai o a doua sansa.
Cersei?La fel de manipulatoare,insa trebuie sa recunosc ca are acel fel de gandire care pare genial,dar si cand greseste ,totul se destrama.

Am fost surprinsa de capitolele lui Brienne.Recunosc,am ajuns sa cred ca din toata cartea,Brienne este singura care macar avea un scop destul de mare.Un scop care ii dadea putere sa mearga inainte,pe cand toti ceilalti se luptau intre ei si se tradau reciproc.

Cartea este plina de surprize.Unele minore,altele majore.Cele majore au avut tendinta sa ma suprinda atat de tare incat la un moment dat am ajuns sa vorbesc singura
As putea sa scriu mai mult.Despre calatoria lui Samwell Tarly ca sa devina Maester .Despre Insulele de Fier si batalia pentru tron.Acele capitole au fost un pic ciudate si am incercat sa le citesc cat mai repede.Despre transformarea celor doua fete Stark in personaje mult mai interesante.Si multe altele,insa o sa ma opresc aici cu gandul ca poate o sa aveti sansa sa cititi acest volum si o sa va dati seama singuri la ce ma refer.Niciun comentariu: