miercuri, 30 decembrie 2020

Recenzie:Urzeala Tronurilor(Saga Cantec de Gheata si Foc #1) de George R.R. Martin.





Intr-un tinut in care verile pot dura ani in sir si iernile, o viata, primejdia se arata la orizont. Vine iarna si pe plaiurile inghetate de la nord de Winterfell forte intunecate si stranii se pregatesc de lupta in spatele Zidului ce protejeaza intregul regat Westeros. In mijlocul conflictului se afla familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri si neinduratori ca pamantul pe care il stapanesc. Un taram al extremelor, de la fortaretele de piatra ale iernii la castelele belsugului si ale verii, in care lorzi si printese, soldati si vrajitori, asasini si bastarzi iubesc, se lupta si uneltesc pentru a supravietui.


Recenzie:



Anul acesta este anul in care am reusit sa citesc cele mai multe carti,dar este si anul in care m-am apucat mai serios de citit unele serii pe care le-am lasat sa astepte prea mult in biblioteca.Una dintre acele serii este Saga Cantec de Gheata si Foc  de George R.R. Martin.O serie extrem de populara si iubita,o serie care a avut o ecranizare de exceptie,o ecranizare pe care am vazut-o si eu.Da,stiu,ar fi trebuit sa citesc cartile apoi sa vad serialul ,dar din pacate la mine s-a intamplat complet invers.
Nu regret faptul ca am asteptat asa de mult timp.Regret doar ca am ales sa fac unele alegeri,precum vizualizarea serialului inainte de a citi cartile,ceea ce imi cam da peste cap toata idea de a-mi imagina ceea ce citesc pe moment.

Primul volum din aceasta serie,intitulat Urzeala Tronurilor,mi-a oferit sansa sa aflu aproape toate detaliile pe care nu le-am primit in serial.Detalii despre personajele principale,detalii despre zonele in care se aflau si despre cum a inceput toata nebunia.Bine,ar trebui sa-i spun aventura,nu nebunie,mai ales ca mi-a placut cum a inceput totul.
Inceputul cartii este un pic mai greu ,un inceput in care iti ofera o scena pe care nu te asteptai sa o citesti,dar pe parcurs ajungi sa intelegi la ce se refera si de ce a ales autorul sa o puna ca prolog.Mie,sincera sa fiu,mi s-a parut destul de ciudat si m-am gandit ca nu are nici-o legatura cu toata povestea.Ei,bine,am gresit.
Ceea ce mi-a placut cel mai mult este felul in care aventura incepe.Cum totul este bine ,apoi treptat incepe sa se schimbe .Incet,pas cu pas,devine din ce in ce mai interesant apoi te prinde si abia iti mai poti desprinde ochii din carte.

Au fost momente cand am crezut ca nu o sa mai termin de citit cartea.Este un volum destul de mare,cu 832 de pagini,si unele capitole care iti da dureri de cap,insa am ajuns in acel punct in care nu ma mai puteam opri din citit.Am fost prinsa complet si fascinata de aceasta lumea ,de acest joc al regatelor in care cel mai puternic castiga..sau trebuia  sa castige.

Mi-a placut actiunea.Mi-au placut personajele,cel putin unele.Pe celelalte le-am detestat din tot sufletul meu si am asteptat sa dispara.Nu s-a intamplat,dar am dreptul sa-mi doresc,nu?
Desi se spune ca este o carte extrem de complicata,mie mi s-a parut o poveste extrem de interesanta .Da,a avut foarte multe intrigi iar razboiul dintre case era inevitabil.Si pot sa spun ca am asteptat nerabdatoare sa aflu ce o sa se intample in continuare.Da,are o actiune care se desfasoara treptat.Uneori te lasa sa crezi ce e mai rau,apoi iti ofera anumite momente la care nu te asteptai.Momente bune si rele,dar momente exceptionale pe care ajungi sa le recitesti doar ca sa te asiguri ca ai citit bine.Pas cu pas,te face sa iti doresti sa afli totul mai rapid,ca apoi sa realizezi ca tot ceea ce poti sa faci este sa astepti,sa citesti fiecare capitol atent si sa astepti inevitabilul.

Nu am de gand sa dau detalii despre ceea ce se intampla in carte,nu vreau ca aceasta recenzie sa fie considerata spoiler,asa ca ma rezum doar la ceea ce am simtit ..si ceea ce imi trece prin cap in acest moment.


Rating:



Link:


 

Niciun comentariu: