vineri, 31 martie 2017

Recenzie:Ingeri Cazuti (Penryn si Sfarsitul Lumii #1) de Susan Ee.


Au trecut șase săptămâni de când Îngerii Apocalipsei au coborât pe Pământ pentru a distruge lumea modernă. Bandele de răufăcători sunt stăpânii zilei, iar spaima și superstițiile cei ai nopții.
Când îngerii războinici răpesc o fetiță neajutorată, sora ei Penryn, în vârstă de șaptesprezece ani, e hotărâtă să facă orice să o salveze.
Orice, în afară de a încheia un pact cu un înger inamic.
Împreună cu Raffe, un luptător rănit și fără aripi, pe care îl salvează, Penryn pornește într-o călătorie plină de pericole pentru a-și regăsi sora și în timpul căreia cei doi protagoniști trebuie să se sprijine unul pe celălalt ca să poată supraviețui.

Recenzie:    Daca tot am ajuns sa fiu o fana a cartilor despre ingeri,am decis sa dau o sansa si seriei Penryn si Sfârșitul Lumii de Susan Ee,lucru pe care nu-l regret absolut de loc.
Primul volum ,intitulat Ingeri Cazuti,este inceputul unei aventuri extraordinare,plina de acțiune si scene de nedescris. Scene care te vor tine cu sufletul la gura si cu o dorinta nebuna de a afla ce urmeaza sa se intample in continuare. Pe langa asta,personajele sunt bine descrise si evolueaza treptat in fiecare capitol.
Eu? O data ce am inceput sa o citesc greu mi-am mai dezlipit ochii din paginile acestui volum,mai ales ca are un ritm energetic plin de surprize si multa,multa actiune. Exact cum imi place mie.

In Ingeri Cazuti aflam despre cum lumea s-a schimbat brusc, cum Îngerii au preluat controlul iar oamenii au ajuns sa se fereasca,sa lupte pentru viața lor -pentru a supraviețui dar si pentru a recapata controlul asupra lumii. Personajul principal se numeste Penryn,o fata care tot ceea ce isi doreste este sa isi tina in siguranta familia. Insa totul se schimba din momentul in care Penryn asista la o scena oribila in care unul dintre îngeri ramane fara aripi,iar ceilalți ii rapesc sora. Oare o sa reuseasca Penryn sa o recupereze pe surioara ei? Va reusi ea sa ramana in viata si sa lupte pentru ceea ce conta pentru ea?

Fiecare capitol a fost plin de surprize. O aventura placuta si bine venita,mai ales ca aveam chef sa citesc ceva care sa ma tina cu sufletul la gura si in suspans de la inceput pana la sfarsit. Recunosc,actiunea a fost destul de buna,lucru care ma facut sa apreciez mai mult povestea,desi personajele m-au tinut amuzata doar prin comportamentul lor unul față de altul,mai ales Penryn si Raffe.
Mi-a​ placut cum a fost descrisa Penryn. Un personaj destul de puternic,chit ca viata ei a luat o intorsatura destul de brusca. A evoluat treptat,transformandu-se intr-o persoana capabila de orice ca sa isi salveze sora,chiar daca asta insemna sa apeleze la persoane precum ingerul Raffe.
Raffe,o enigma in tot sensul cuvântului,a fost exact genul de personaj care se potrivea unei povesti ca aceasta. Un inger singuratic ,misterios si destul de periculos,dar in acelasi timp un inger care isi cauta calea,fara sa stie in ce directie sa o ia. Felul in care a inceput cartea si felul in care a fost introdus Raffe in poveste,a fost un moment destul de dureros, dar in acelasi timp important.

Relatia de "prietenie" dintre Raffe si Penryn a fost pe cat se poate de serioasa,cand era vorba despre salvarea surioarei lui Penryn,dar in acelasi timp era si amuzanta. Insa atitudinea un pic superioara a lui Raffe m-a cam enervat uneori. In rest,am ajuns sa astept cu sufletul la gura urmatorul pas si am asteptat pe tot parcursul ca inevitabilul sa se intample.
Mi-a placut povestea si felul in care a fost descrisa. Mi-au placut personajele si cat de hotarate au fost sa puna punct apocalipsei. Dar ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost felul in care s-au schimbat lucrurile,cum s-au transformat dintr-o simpla apocalipsa intr-o batalie intre ingeri, cel putin cand a fost vorba despre Raffe și Belial, demonul care i-a taiat aripile. In acelasi timp ,mesajul ascuns din aceasta carte a fost ,,ceva de genul : apocalipsa sau nu, viața celor dragi este mult mai importanta decat orice altceva.

Celalalte personaje au fost bine construite si chiar m-au surprins de multe ori. De la conportamentul ciudat al mamei lui Penryn,cea care din cauza mintii ei usor instabile o avertizase mereu de demonii pe care doar ea ii vedea,la transformarea surioarei ei intr-o fiinta greu de descris.

S-au intamplat mai multe lucruri socante. Lucruri care m-au făcut sa ador cartea si sa astept nerabdatoare continuarea. Da,este cu adevarat o serie de evenimente socante pline de acțiune, surprize si multe alte lucruri.

Inceputul unei aventuri promitatoare care te va tine cu sufletul la gura!Cartea a fost publicata la editura Trei - Young Fiction Connection .
Goodreads: Ingeri Cazuti .

Niciun comentariu: