duminică, 10 noiembrie 2013

Somnul si Moartea de A.J. Kazinski
Editura Trei și Ambasada Danemarcei în România vă invită la lansarea cărții SOMNUL ŞI MOARTEA de A. J. Kazinski. Evenimentul va avea loc vineri, 22 noiembrie 2013, ora 18.00, la Pavilionul Central Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus 2013, la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3). Alături de autor se vor afla ES Dl. Michael Sternberg, Ambasadorul Danemarcei în România, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei

SOMNUL ŞI MOARTEA de A. J. Kazinski, traducere de Doru Mareș – din noiembrie în librării!

Pentru prima dată, Niels Bentzon dă greş.
Într-o noapte, la Copenhaga, o femeie cu un mesaj enigmatic scris pe mână se aruncă de pe un pod. Deşi a fost chemat Niels Bentzon, negociatorul poliţiei din Copenhaga, acesta nu a reuşit s-o convingă pe femeie să renunţe la gestul său.
Niels nu va întârzia să afle că victima nu era doar o simplă femeie labilă psihic care s-a sinucis, ci o prim-balerină la Teatrul Regal, care dispăruse de două zile.
În timp ce oraşul e sufocat de caniculă, ancheta cunoaşte răsturnări de situaţie în clipa în care autopsia dezvăluie că femeia fusese deja înecată şi resuscitată înainte să se arunce de pe pod.
Atunci când ajunge în sânul unui soi de societate secretă care practică moartea iminentă, Niels Bentzon descoperă că se află pe urmele unui criminal misterios şi foarte meticulos, care vrea să-şi facă dreptate, într-un mod înfiorător, sieşi şi fiicei sale traumatizate.
Chinuit de vinovăţie, negociatorul poliţiei se trezeşte într-o situaţie în care niciun poliţist n-a mai fost vreodată - trebuie să-şi salveze soţia însărcinată şi să rezolve un caz de crimă aparent de neelucidat.

„Kazinski povesteşte cu vervă şi entuziasm. Reuşeşte să jongleze cu noţiunile legate de spirit şi suferinţă sau viaţa de după moarte, însă fără a pierde nicio clipă legătura cu realitatea, suspansul sau dinamismul." - Ekstra Bladet
„SOMNUL ŞI MOARTEA este una dintre cele mai interesante sugestii daneze în legătură cu un gen care pare să ia cu asalt piaţa.Toate romanele poliţiste aduc în scenă Moartea. Iar Somnul va fi probabil ceea ce vă va lipsi odată ce veţi începe să citiţi acest roman." - Kulturkapellet.dk
„Un roman cu o scriitură elegantă şi misterioasă, care conţine chiar şi o lecţie de filosofie greacă." - Berlingske Tidende
A.J. Kazinski este pseudonimul sub care semnează Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich. Klarlund şi Weinreich locuiesc, împreună cu familiile lor, la Copenhaga. Colaborarea lor a început în 1999, după ce Klarlund a realizat scenariul filmului The Possessed. Încântat de această realizare, Jacob Weinreich, la rândul său scenarist şi scriitor, care a mai publicat independent trei romane şi peste 20 de cărţi pentru copii, l-a contactat pe Anders Rønnow şi au început să lucreze împreună.

2 comentarii:

furelise spunea...

Incep sa iubesc editura TREI :D

Oana H. spunea...

Si mie imi place ca publica carti faine :)