duminică, 16 iunie 2013

Recenzie:The Bane de Keary Taylor.

Inainte de Evolutie exista TorBane:tehnologia care amesteca ADN uman cu cel cibernetic.Avea abilitatea de a creste organe noi sau membre,de a vindeca lumea.Pana cand a evoluat de sub control si s-a imprastiat ca raceala.Masina a preluat controlul,sufletul a disparut,si Bane a luat nastere.Bane nu se va opri pana cand ultima persoana o sa fie infectata.Cum mai putin de doua procente din populatia umana ramasa,lumea este pe punctul de disparitie.

Eve stie povestile despre Evolutie,acel timp inainte ca ea sa rataceasca prin coloniile din Eden,neputand sa-si aminteasca nimic altceva decat numele ei.Dar ea nu are nevoie de amintiri ca sa-si dea seama ca aceasta lume este realitate ei.Aceasta lume pierde foarte repede umanitatea,un Bane de fiecare data.

Luptand sa tina in viata ultima colonie umana,Eve ajunge sa se lupte cu doua lucruri,dedicatia ei pentru colonie,si descoperirea iubirii.Acolo sunt Avia si West- un soldat,un pastrator de secrete.Si intr-un final,Eve va trebui sa i-a decizia ca va schimba viitorul populatiei umane.


Recenzie:
Imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti intr-o lume in care oameni sunt inlocuiti de masini.O lume unde in fiecare zi trebuie sa lupti pentru viata ta.
Ei,daca nu iti poti imagina ,atunci trebuie sa citesti aceasta carte.Nu spun spun asta doar din cauza ca am scris mai sus.Spun asta din cauza ca aceasta carte a fost incredibila.Cat de puternice au fost personajele.Si ,intr-un final,din cauza ca iti da sansa sa apreciezi felul in care este lumea acum.

Mi-a placut povestea.Sincer,nu imi pot imagina o lume ca aceea.A fost greu si dureros,dar acele momente grele nu au fost singurele.Ceea ce vreau sa scriu este ca toate cartile au parti bune si parti bune.Aceasta carte nu a fost o exception,si nici nu aveam cum sa fie.

Supravietuire.Minciuni.Lupta.Adevar.Iubire.Incredere,

Personajul meu preferat a fost Eve.La inceput nu am inteles de ce era atat de puternica,mai buna la vanat sau la apararea grupului .A fost ciudat ,deoarece era mai buna decat oricine altcineva,si faptul ca ea nu isi mai putea aminti cum totul a inceput sau altceva in afara de numele ei,ma facut sa ma intreb oare ce i s-a intamplat in trecut,inainte ca totul sa inceapa.Cand in sfarsit am citit despre trecutul ei am ramas fara cuvinte.

As putea sa spun ca a fost amuzant sa citesc despre cum Eve incerca sa inteleaga cateva lucruri,dar ceea ce a fost cel mai greu este felul in care incerca sa inteleaga sentimentele ei pentru Avian si West.

Unul,avea grija de ea si o trata de parca facea parte din familia lui.Celalalt avea prea multe secrete si aducea la viata partea cea rea din ea.Pentru Eve a fost greu sa aleaga,dar intr-un final a inteles fara care dintre cei doi nu putea sa respire.

Intre Avian si West,de la inceput am fost de partea lui Avian.De ce?Ei bine,West avea prea multe secrete.A mintit de la inceput si s-a purtat de parca totul era ok.Dar nu a fost.In timp ce,Avian a ajutat-o pe Eve si i-a arata ca,chiar daca nu isi amintea nimic din trecut,el era acolo pentru ea.El era noua ei familia.Probabil nu sunt sincera aici,deoarece prea multe lucruri s-au intamplat de cat West a aparut,dar pot sa spun ca nu sunt fana lui cea mare.
The Bane este o carte despre supravietuire.Despre nevoia de a lupta si speranta ca intr-o buna zi totul va fi bine.Intre a incerca sa inteleg cum totul  a inceput si a citi despre lupta lui Eve ,m-am tot gandit la cum o simpla greseala poate strica totul.O carte despre cum oamenii de stiinta au incercat sa faca ceva bun,si au esuat.

Nu ma plang ,deoarece mi-a placut ceea ce s-a intamplat in Eden.Cum toti faceau ceva si cum se ajutau unul pe altul.Mi-a placut idea lui Keary de a scrie despre oameni capabili de a face orice pentru a supravietuii.Asta este tot ceea ce conteaza.Sa ne ajutam unul pe altul si sa luptam pentru viata noastra.

Sunt dependenta de cartile distopice.Sunt sigura ca pana apare volumul doi din aceasta serie o sa recitesc The Bane.De ce?Deoarece aceasta carte este una dintre preferatele mele si asta nu se va schimba.
Niciun comentariu: