vineri, 25 ianuarie 2013

Recenzie:Indebted de Amy A. Bartol.I hang my head in sorrow for just a moment when I know I am truly alone. I feel like I’m going to my execution, just as he had said. Then I move forward again. I hop a fence of fieldstone and cross a field dotted with Queen Anne’s lace. Goose bumps rise on my arms as I pass the cluster of windmills that I have seen in a dream. The scent is sweet in the field though, not the scent of heat, like it had been when it was forced upon me in visions. I gaze down the hill, beyond the small, whitewashed house that I knew would be there. The church looms dark and grim with its rough-hewn, timber façade, capped by tall, oblong spires reaching to the sky. Black, ominous clouds have collected above the roofline, as if Heaven is showing me the way.

Recenzie:

Inca o dovada in plus de ce nu ar trebui sa mai amanati sa cititi seria The Premonition de Amy A. Bartol este aceasta carte.Volumul trei este mult mai captivant si plin de actiune decat primele doua.
Da,aventura continua si din nou totul se complica,iar Evie trebuie sa ia cateva decizi care nu sunt deloc usoare.
Intre siguranta ei si protejare celor pe care ii iubeste,Evie inca o data alege protejarea celor pe care ii iubeste fara sa se gandeasca la reactia lor.
Dar pericolul in care se afla este mai mare decat la inceput si eforturile lui Reed de a o tine langa el se dovedesc a fi in zadar.
Fascinatia creaturilor fata de Evie este foarte mare ceea ce a transformat-o in cel mai cautat inger.
In Indebted autoarea ne ofera o lupta pe cinste intre clanul lui Brennus,ingerii cazuti ,ingerii buni si alte creaturii care vor sa puna mana pe Evie.
Mi-a placut faptul ca cu cat Evie evolueaza cu atat puterile ei sunt si mai surprinzatoare.Insa ceea ce m-a surprins cel mai tare a fost atitudinea lui Evie.Cum reactiona in fata lui Brennus sau a lui Casimir.Faptul ca le raspundea fara sa-I pese de consecinte a fost de admirat,insa uneori atitudinea ei a fost destul de imatura reusind sa se bage in probleme si mai mari.
Bineinteles,in acest caz nu doar Evie evolueaza,ci si Russell.Unul dintre personajele care are un rol important in salvarea lui Evie .
Trevuie sa recunosc ca obsesia lui Brennus de a o avea pe Evie a ajuns sa ma enerveze,dar au fost moment cand am crezut ca poate tot ce isi dorea era sa o protejeze.Din pacate pentru el preferatul meu ramane Reed.Disperarea lui de a o recupera pe Evie si neputinta lui de a o face sa apeleze la el inainte sa se arunce in fata inamicului ma facut sa realizez ca Reed a fost singurul care incerca cu adevarat sa o tina in siguranta.Bineinteles,pe langa Reed mai sunt si Zephyr,Buns ,Brownie si Russell-personajele care mi-au lasat o impresie foarte buna.
Recunosc ca nu mi-a placut sacrificial lui Evie pe care la facut ca sa-I salveze pe Russell si Brownie,insa am inteles ca a fost necesar in ordine care ei sa ramana in viata si ca Brennus sa distruga creatura care ia luat prizonieri.
Fix cand am crezut ca nimic nu ma mai poate surprinde Amy reuseste sa o faca din nou oferindu-mi sansa de a citi o carte incredibila.
O carte plina de suferinta,iubire,momente intense,pasiune,dar si lupta pentru supravietuire.
Evie inca o data demonstreaza ca cei pe care ii iubeste sunt mai important decat viata ei.Niciun comentariu: