joi, 24 ianuarie 2013

ANNA ȘI SĂRUTUL FRANȚUZESC, de Stephanie Perkins-In pregatire la editura Epica.De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.

Anna este o americancă exilată la Paris (fireşte că în pofida voinţei sale) pentru ultimul an de liceu. Totul e nou, necunoscut şi potenţial de neînţeles, inclusiv şi mai ales limba, iar ea trebuie să-şi măsoare de două ori toate gesturile, toate cuvintele, confuză şi disperată să nu facă vreo gafă. Singură n-ar reuşi, dar, vorba colegei ei din vecini: „de aceea sunt prieteni pe lume”.

Cu grupul de noi prieteni, totul se schimbă radical. Şi mai ales cu St. Claire – hei, care fată ar rămâne insensibilă la o asemenea combinaţie de însuşiri „extra”: bine-făcut, frumos, inteligent, vorbăreţ şi cu un ucigător simţ al umorului? Cu o singură problemă: „St. Claire e deja luat”, are o iubită. Anna îşi repetă „suntem doar buni prieteni, suntem doar buni prieteni”, dar sentimentele, reciproce, devin de neînlăturat.

Ezitări, îndrăzneli, îndoieli, interpretări greşite, întâmplări vesele şi triste, reacţii-surpriză şi un îndelung amânat sărut – tot arsenalul seducţiei şi tot jocul dragostei, bine dozat şi excelent temporizat. Cum mărturisea o cititoare vrăjită: „E una din acele cărţi pe care le citeşti şi îţi spui: Sper să mi se întâmple şi mie asta! Sper să întâlnesc şi eu pe cineva aşa! Sper să am şi eu prieteni ca aceştia!”


Sursa: Epica

2 comentarii:

Anny spunea...

Ce veste buna! Mi-a placut tare mult carte, e chiar una din preferatele mele :D De St. Claire nici nu mai zic; mereu cand citeam o replica de-a lui imi imaginam cum o zice cu accentul lui britanic (I'm a sucker for british accent :)) )

Imi pare bine sa vad ca cei de la editura Epica au hotarat sa o aduca in Romania... Acum astept cu nerabdare sa vad ce alte carti or sa mai publice :D

Blacky spunea...

Si eu ador accentul britanic.Din pacate nu am citit cartea.Tot am zis ca o sa o citesc ,dar nu am facut-o inca.

Acum o sa astept pana cand apare la noi..

Sincera sa fiu si eu sunt curioasa sa aflu ce surprize ne mai pregatesc cei de la Epica.Pana acum toate cartile anuntate au fost pe placul meu.