vineri, 20 iulie 2012

Recenzie:In Honor.Hours after her brother’s military funeral, Honor opens the last letter Finn ever sent. In her grief, she interprets his note as a final request and spontaneously decides to go to California to fulfill it.

Honor gets as far as the driveway before running into Rusty, Finn’s best friend since third grade and his polar opposite. She hasn’t seen Rusty in ages, but it’s obvious he is as arrogant and stubborn as ever—not to mention drop-dead gorgeous. Despite Honor’s better judgment, the two set off together on a voyage from Texas to California. Along the way, they find small and sometimes surprising ways to ease their shared loss and honor Finn’s memory—but when shocking truths are revealed at the end of the road, will either of them be able to cope with the consequences?


Cand ultima persoana importanta din viata ta este rapitat de langa tine ultimul lucru care doresti sa il faci in onoarea ei este sa-i indeplinesti ultima dorinta.
In aceasta carte,initulata In Honor,este vorba despre o fata care afla despre moartea fratelui ei si este hotarata sa-i indeplineasca ultima dorinta.
Doua zile mi-au trebuit trebuit ca sa termin cartea.A fost ciudat.De la inceput nu m-am asteptat sa se intample atatea lucruri.
Dupa inmormantarea fratelui ei,Honor isi face curaj si citeste ultima scrisoare primita de la Finn.In plic se afla doua bilete pentru u concert si o scrisoare.Ceea ce scrie in acea scrisoare o determina pe Honor sa creada ca ultima dorinta a lui Finn a fost ca ea sa mearga in California la acel concert si sa ii spuna lui Kyra Kelley despre el.O idee nebuna.Sincera s fiu ma intreb oare cum i-a venit idea autoarei sa scrie aceasta carte.E o nebunie curata,dar in acelasi timp o dovada ca totul este posibil.
Dupe felul in care autoarea o descrie pe Honor,pare a fi o fata buna,dar nu atat de indrazneata,insa ceea ce se intampla dovedeste contrar.Honor este hotarata sa ajung in California,dar nu va merge singura.
Rusty,cel mai bun prieten a lui Finn,merge impreuna cu ea.Chiar daca era beat la inceput,hotararea lui de a o insoti a fost o alegere inteleapta.
Cei doi nu se inteleg la fel de bine ca inainte.De cand Finn,fratele lui Honor,anuntase la inceput ca pleaca in Irak,Rusty pur si simplu s-a indepartat.Nu suporta si nici nu intelegea de ce.Dar acum cand Finn era mort,Rusty considera ca trebuie sa o ajute pe Honor,chiar daca se purta ca un nesimtit uneori.
Atitudinea lui incepe sa se schimbe treptat.De la insulte se ajunge la amintiri frumoase.
Cei doi au ceva in comun:Finn si masina lui,care a fost botezata Paula.
Sincera sa fiu in ciuda atitudini lui de mitocan,mi-a placut de Rusty.Oricat incerca sa arate ca nu-i pasa,mereu se intampla cate ceva care sa dovedeasca contrar.Am ras,dar cateodata m-am si enervat.Lucruri care se intampla de fiecare data cand citesc o carte de genul acesta.
Inca o data este prezent razboiul,doar ca de data asta este vorba despre Irak.Nu conteaza unde.Ceea ce conteaza este faptul ca atunci cand este razboi oamenii au de suferit.
Honor si Rusty ajung in Californi dupa un drum plin de peripetii.Masina a fost stricata,dar Rusy a reparato.Honor s-a imbatat si a regretat.Iar cand in sfarsit au ajuns in California,probleme nu au disparut.Dar cel mai important lucru este ca Honor ajunge sa ii povesteasca Kirey despre Finn.
A fost o carte destul de interesanta.Desi recunosc ca uneori comportamentul lui Rusty m-a scos din sarite,restul chiar mi-a placut.Dialogurile dintre personajele principale au fost placute si uneori chiar amuzante.O poveste destul de draguta care am considerat ca merita citita.

Nota mea:4/5.

Niciun comentariu: