Recenzie:Breathe.
Sadie White's summer job isn't going to be on the beach life-guarding or working at rental booths like most kids her age. With her single mother's increasing pregnancy and refusal to work, Sadie has to take over her mother's job as a domestic servant for one of the wealthy summer families on a nearby island.

When the family arrives at their summer getaway, Sadie is surprised to learn that the owner of the house is Jax Stone, one of the hottest teen rockers in the world. If Sadie hadn't spent her life raising her mother and taking care of the house she might have been normal enough to be excited about working for a rock star.

Even though Sadie isn't impressed by Jax's fame, he is drawn to her. Everything about Sadie fascinates Jax but he fights his attraction. Relationship's never work in his world and as badly as he wants Sadie, he believes she deserves more. By the end of the summer, Jax discovers he can't breathe without Sadie.
Parerea mea.
Sa te indragostesti de un star rock nu este tocmai o idee foarte buna,Sadie White iti poate confirma asta.
Breathe este primul volum din seria Sea Breeze de Abbi Glines.Este vorba despre o fata care este nevoita sa devina adultul in familie ,atunci cand trebuie.Sadie trebuie sa o inlocuiasca pe mama sa la locul ei de munca deoarece aceasta este insarcinata si nu mai poate sa faca fata.Dar nu asta este problema,ci faptul ca Jessica,mama lui Sadie,nu se mai comporta ca o mama adevarata si parca rolurile s-au inversat.Sadie este adultul ,iar Jessica adolescenta.
Breathe este o carte care ne arata ca nu intodeauna ne putem baza pe sprijinul parintilor sau ca trebuie sa ne asumam responsabilitati chiar daca suntem adolescenti.Viata este grea si intr-un final ajungem sa ne maturizam cu toti,desi uni o fac mai repede.
Casa in care urmeaza sa lucreze Sadie apartine unor oamenii bogati.Ea trebuie sa ajute la curatenie,mancare si tot ceea ce Jessica facea inainte,doar ca are parte de o surpriza.Nu s-a gandit niciodata ca acea casa ii apartine tocmai lui Jax Stone,faimosul cantaret de rock,care in acea vara cauta refugiu si liniste departe de nebunia din viata lui de zi cu zi.
Recunosc ca nu am fost niciodata o mare fana a cartilor de genul acesta "chick-lit" sau "Contemporary"-sau as putea sa spun pur si simplu normale.Cartile care au legatura cu fapte care se intampla in viata reala.Viata este destul de complicata in realitate,asa nu mai imi trebuia carti de genul Breathe.Dar mi-am propus sa incerc si uite ca mi-am schimbat complet parerea.
La inceput cand Sadie il intalneste prima oara pe Jax,aceasta reuseste sa se stapaneasca in preajma lui incercand sa arate ca prezenta lui nu o afecteaza cu nimic.A fost amuzant si placut.Pe langa asta Sadie s-a ales si cu inca un prieten,Marcus.
Adevarul este ca Sadie era noua in Alabama,asa ca nu o cunostea multa lume...
Marcus este genul de om gata sa iti sara mereu in ajutor cand ai nevoie.Acesta s-a imprieteni foarte repede cu Sadie si chiar a incercat de la inceput sa o "apere" de Jax Stone.
Au fost scene in care Abbi la descris pe Jax diferit.Nu e genul de star rock care sa ignore sau sa se poarte urat cu angajatii lui.Este doar un baiat in varsta de 19 ani care a ajuns faimos si a trebuit sa renunte la multe lucruri.
Mi-a placut destul de mult cartea.Au fost momente care mi s-au parut exagerate,dar in rest povestea a fost destul de interesanta.
ASa cum am suspectat de la inceput lucrurile s-au complicat si mai rau.Paparazzi au aflat despre relatia dintre Jax si Sadie.La stiri,in ziare se spuneau lucruri urat despre ea,asa ca Jax intr-un moment de disperare a crezut ca cel mai bun lucru pentru a o proteja era sa se desparta de ea.Desi paparazzi au lasat-o in pace,Sadie abia si-a revenit ,iar asta datorita lui Marcus.
Cand mama lui Sadie naste,un baietel pe nume Sam,aceasta cade intr-o depresie foarte urata.
Desi au fost si scene destul de triste,am citit sperand ca totul o sa se rezolve si asa a fost.Insa lucrurile s-au rezolvat abia dupa ce Sadie ajune inconstienta la spital.
Imi place cum scrie Abbi Glines.Nu stiu ce anume mi-a atras cel mai mult atentia la aceasta carte,poate povestea sau poate doar personajele.In orice caz Breathe este o carte superba.
Ce mi-a placut cel mai mult au fost melodiile lui Jax,a caror versori le puteti gasi in carte.Si chiar  autoarea a anuntat pe blogul ei ca s-a inregistrat melodia "Don't Cry" si poate fi cumparata de pe Tunecore.
Breathe este o lectura usoara cu personaje bine descrise care te vor cuceri din prima secunda.
Autoarea ne ofera sansa de a intelege faptul ca viata unui star rock nu este chiar asa de usoara,dar si ca viata unei adolescente poate fi complet data peste cap atunci cand ii lipseste sprijinul parintilor.

Nota mea pentru aceasta carte este 5/5.

Comentarii

Sabryy a spus…
cartea pare onteresanta si are o coperta sipera :x in fine, sunt 2 dar tot sunt frumoase ambelee <3
Sabryy a spus…
interesanta*
superba*
:))
Oana H. a spus…
O sa fie si mai interesanta cand o sa o citesti cartea.Asta este doar o simpla parere.:)