luni, 9 aprilie 2012

Recenzie:Rafuiala.


Chloe Saunders are cincisprezece ani şi tare ar fi vrut să fie normală.

Din nefericire, Chloe se întâmplă să fie o necromantă căreia o modificare genetică i-a crescut într-atât puterile încât poate învia morţii chiar şi fără să încerce. Ea şi la fel de supradotaţii (sau ar trebui numiţi ,,blestemaţii”) săi prieteni fug acum să scape cu viaţă de malefica organizaţie care i-a creat.

De parcă asta n-ar fi destul, Chloe se luptă cu sentimentele ei pentru Simon, un vrăjitor prietenos, şi pentru fratele său Derek, un vârcolac nu la fel de prietenos. Şi are oribila presimţire că înclină către vârcolac…Parerea mea.
Aventura celor 4 prietenii se apropie de sfarsit.Desi au ajuns acolo unde au vrut-adica la Andrew-,Chloe,Derek, Simon si Tori stiu ca nu vor putea sta linistiti pana cand nu il vor gasi pe Kit ,tatal baietiilor, si o vor elibera pe Lauren.Dar Chloe afla unele lucruri care o face sa-l banuiasca pe Andrew.Grupul lui Andrew pare destul de ciudat.Nici unul nu crede ca intr-adevar cei patru adolescenti sunt atat de puternici precum sustin.
Ei,bine,Chloe le dovedeste ce poate atunci cand este fortata sa faca o invocare intr-un cimitir.
Pe langa faptul ca cei 4 se lupta sa supravietuiasca,relatia dintre Derek si Chloe devine din ce in ce mai stransa.Dar nici unul nu vrea sa recunoasca.
Volumul trei din seria Fortele Raului Absolut are mai multa actiune.Mi-a placut mai mult decat primele doua ,poate din cauza ca povestea are un sfarsit as putea spune fericit.
Kelley a facut in asa fel incat ultimul volum din aceasta serie sa nu fie dezamagitor.Si nu este.Ba chiar este foarte interesant.Sunt unele scene pe care le-am citit de doua ori,de placere.Este o carte bine scrisa care ne ofera sansa de a intelege mai bine cat de mult merita sa ne bucuram de faptul ca sunt normali.
Derek,Simon,Chloe si Tori nu au parte de acest lucru.Normalitatea pentru ei este un lucru strain dupa care tanjesc in fiecare secunda a vietii lor.Sunt fortati sa fuga.Sa priveasca lumea din jurul lor mereu atenti in caz ca cei care ii cauta vor aparea.
In acest volum Chloe,Tori si Simon ajung din nou pe mana celor din grupul Edison,dar nu pentru mult timp.
Ei reusesc sa scape din nou lasand in urma o cladire pe jumatate distrusa.Dar ce conteaza?Baietii si-au gasit tatal.Derek a reusit sa se transforme.Chloe a salvat-o pe matusa ei.Iar Rae este undeva departe alaturi de mama ei,Jacinta.Cea mai ramas este Tori care a privit cu mama ei a fost omorata,insa Kit nu o lasa balta.Tori de la inceput a fost un caracter care nu mi-a placut deloc.Transformarea prin care a trecut dovedeste ca intr-adevar felul in care mama ei s-a purtat cu ea este de vina pentru comportamentul Victoriei.
De ce nimeni nu vroia ca Tori si Simon sa aiba o relatie?Este simplu,dar mai bine va las sa aflati din carte.Un indiciu ar fi:Mama lui Tori vroia sa aiba un copil cu un vrajitor...
 Intr-un final dupa ce au scapat de grupul Edison,si trebuie sa mentionez faptul ca Davidoff este mort!Finally!-Kit hotareste ca cel mai bun lucru era sa ramana toti impreuna.Derek si Chloe sunt cei care au de castigat cel mai mult,avand in vedere faptul ca cei doi au sentimente unul fata de altul.

Repet mi-a placut foarte mult seria Fortele Raului Absolut.Kelley Armstrong ne-a oferit sansa de a participa la aventura unor supranaturalii care vor cu adevart sa supravietuiasca.Care isi doresc sa aiba o viata normala,dar nu o pot avea.Din fericire finalul este destul de bun ,ceea ce imi place!

Pun punct aici deoarece nu vreau sa dau multe detalii,insa va recomand sa citit seria.Chiar merita.

Nota:5/5.
Pentru mai multe informatii despre autoare intrati pe : GoodReads sau pe site-ul ei.
Seria a aparut la editura Leda.O gasiti si in editie de chiosc.
Site de unde puteti comanda cartea:
Leda .
Libris: Ro si Eng.
Elefant si editia de chiosc.

Niciun comentariu: