miercuri, 14 martie 2012

Seria Percy Jackson si OlimpieniiHotul Fulgerului

Numele meu este Percy Jackson, pana acum cateva luni am fost elev intr-o scoala privata pentru copii cu probleme din New York. Sunt eu un copil cu probleme?
Da, cred ca poti sa spui asta...
Credeti ca faptul ca zeii greci sunt vii si traiesc in America este o problema? Credeti ca a fi nr.1 pe lista celor mai urmariti zei este o problema?
Si credeti ca descoperirea faptului ca esti singurul semi-zeu care poate opri razboiul zeilor est o problema?
Daca Percy rateaza misiunea, uitati de probleme - lumea va deveni terenul de joaca al lui Hades...Marea Monstrilor
Dupa o vara petrecuta incercand sa previna un razboi dezastruos intre Zeii greci,Percy Jackson are parte de un an scolar foarte linistit.Marea lui problema este noul lui prieten,Tyson,un baiat bolnav mintal care il urmareste peste tot,ceea ce il impiedia pe Percy sa-si faca prieteni normali.
Dar lucrurile nu raman linistite mult timp.
Percy descopera ca sunt probleme la Tabara Half-Blood:frontierele magice care protejeaza tabara au fost otravite de un inamic misterios,si singurul loc unde semi-zeii sunt in singuranta este pe cale de a fi invadat de monstrii mitologici.Pentru a salva tabara,Percy are nevoie de ajutorul lui Grover,cel mai bun prieten a lui,care a fost luat prizioner pe o insula undeva in Marea Monstrilor,apele periculoase unde eroii greci au navigat mult timp.
Impreuna cu prietenii lui,Percy trebuie sa recupereze Lana de aur de pe insula Cilopului sau tabara Half-Blood va fi distrusa.Dar pentru inceput,Percy trebuie sa afle un nou secret despre familia lui,un secret care il face sa se intrebe daca fiind numit fiul lui Poseidon este o onoare sau o gluma proasta.Blestemul Titanului
Atunci cand zeita Artemis dispare,se spune ca a fost rapita.Percy si prietenii lui trebuie sa afle ce sa intamplat.Cine este atat de puternic incat sa rapeasca o zeita?Trebuie sa o gaseasc pe Artemis inainte de solstitiu de iarna,cand inlfuenta ei asupra Consiliului Olimpian poate avea un vot important in razboiul impotriva titanilor.Nu doar asta,mai intai Percy trebuie sa rezolve misterul unui monstru rar pe care Artemis il vana atunci cand a disparut--un monstru despre care se spune ca este atat de puternic incat poate distruge Olympus pentru intodeauna.

Niciun comentariu: