luni, 24 octombrie 2011

Let's Talk About.....(#5)

Astazi la Let's talk about... m-am gandit sa postez despre...
Rick Riordan.

Sunt sigura ca deja ati auzit de seria Percy Jackson care este foarte indragita in strainatate ,cat si la noi(cred si sper).Eu,cel putin am citit primele doua volume si mi-au placut la nebunie!
Imi plac cartile despre mitologie si cand am descoperit seria Percy Jackson si olimpienii mi-am spus ca trebuie sa o citesc,chiar daca lista mea de "to-read" este destul de lunga...
Ceea ce mai trebuie sa mentionez este faptul ca dupa primul volum,adica Percy Jackson si Olimpienii:Hotul fulgerului ,sa facut un film.Rolul principal ii apartine lui Logan Lerman.De asemenea in anul 2013 va aparea o ecranizarea facut dupa cel de-al doilea volum numit:
Percy Jackson si Olimpienii:Marea Monstrilor.
Ok.Ok.Sa trecem la ce ii mai important.

Info despre Rick Riordan.
Rick Riordan este un autor american din Texas faimos pentru seria Percy Jackson si Olimpienii(Hotul Fulgerului,Marea Monstrilor,Blestemul Titanului,Lupta din Labirint,Ultimul Olimpian).
El a invatat la Universitatea din Texas in Austin in 1986,unde sa specializat in Engleza si Istorie.De asemenea, a scris seria Piramida Rosie(Cronicile Kane),si ,recent,Eroul pierdut(Eroii din Olympus).
A mai scris seria Tres Navarre pentru adulti  si primul volum din seria Labirint de oase numit 39 de indicii ,si a mai  ajutat la editarea Demigods si Monstri(o colectie de esee cu tema seriei sale Percy Jackson)  


Info despre Film.
Percy Jackson si Olimpienii:Hotul Fulgerului.
  Percy Jackson este un baiat in varsta de 12 ani, care se afla pe punctul de a fi exmatriculat din scoala din pricina comportamentului sau turbulent. Cea mai mare problema a adolescentului nu o reprezinta insa situatia scolara, ci faptul ca zeii greci, satirii si monstri de tot felul par sa fi coborat din paginile cartilor de mitologie pentru a intra in viata lui. Afland ca este fiul zeului marii Poseidon si al muritoarei Sally, Percy Jackson porneste intr-o calatorie plina de aventuri pe tot teritoriul modern al Statelor Unite ale Americii cu scopul de a-si salva mama si de a preveni izbucnirea unui razboi devastator intre zeii din Olimp. Fiind acuzat pe nedrept de furtul tridentului cu fulgere al lui Zeus, tanarul Percy Jackson trebuie sa il captureze pe adevaratul hot pentru a-si dovedi nevinovatia, fiind ajutat in incercarile sale de catre un satir pe nume Grover Underwood, care ii este cel mai bun prieten deoarece, desi a trecut de varsta de 30 de ani, are mintea unui copil de 16 ani.
Poze.


 Info despre primul volum din seria Percy Jackson si Olimpienii.
1.Percy Jackson si Olimpienii:Hotul Fulgerului.
Dupa ce a fost exmatriculat de la o alta scoala pentru inca o ciocnire cu monstrii mitologici pe care doar el ii poate vedea,Percy Jackson un baiat in varsta de 12 ani este dus la Tabara Half-Blood,unde el invata adevarul despre abilitatile lui unicate.El este un demigod,jumate om,jumate nemuritor.Si mai uluitor este faptul ca tatal lui este zeul grec Poseidon,stapanul apei,ceea ce il face pe Percy cel mai puternic demigod in viata.
Percy nu are mult timp sa se obisnuiasca cu idea.In curand o profetie primita de la Oracol il trimite pe Percy in prima lui aventura,o misiune in Lumea de dincolo pentru a preveni un razboi intre Zeii din Olympus.

Poze cu celelalte 4 volume din seria Percy Jackson(pentru a afla mai multe detalii despre fiecare volum in parte dati click pe poze)


 Seria Cronicile Kane.
 (volumul 3 va fi publicat in 2012)
Seria Eroii din Olympus.
 (Titlul volumului 3 este The Mark of Athena.3 septembrie 2012 )


Pentru mai multe detalii despre Rick Riordan puteti intra aici:
Niciun comentariu: