luni, 17 octombrie 2011

Let's Talk About.....(#4)

 Am revenit cu rubrica Let's Talk About...si recunosc ca imi pare rau ca nu am continuat sa va prezint ce autori noi ne fac viata mai frumoasa.
Astazi la Let's Talk About ...m-am gandit sa o prezint pe Veronica Roth.   Veronica Roth este una dintre autoarele mele preferate.Desi nu a scris decat o carte,adica Divergent,a reusit sa atraga atentia adolescentilor cu imaginatia ei.La varsta de 23 de ani ,Veronica a debutat cu cartea Divergent,care din fericire va aparea si la noi in tara in luna noiembrie.Sa nascut in Chicago si a studiat la Northewestern University.A doua carte din seria Divergent,numita Insurgent va aparea in data de 28 Mai 2012.Nu sunt prea multe lucruri de spus despre Veronica deoarece este o autoare noua,insa sper ca detaliile de mai sus sa va ajute sa va faceti o mica parere despre ea.


Cateva detalii pe scurt despre Divergent.
Societate in care locuieste Beatrice Prior,o tanara in varsta de 16 ani,este impartita in 5 factiuni.Cele 5 factiuni reprezinta o virtute.
1.Candor(Candoare):oamenii sinceri.
2.Devotament(Abnegation): cei altruisti,adica persoanele care au o atitudine binevoitoare și dezinteresată manifestată în folosul altora.
3.Neinfricarea(Dauntless): cei curajosi.
4.Prietenia(Amity):sunt cunoscuti ca fiind cei pasnici.
5.Eruditia(Erudite):este ultima factiune din care fac parte persoanele inteligente.
Toate lumea se asteapta ca Beatrice sa aleaga factiune din care face parte familia ei,adica Devotament(Abnegation),insa ea alege Neinfricarea(Dauntless) ,calea catre curaj.In ziua in care tinerii implinesc 16 ani trebuie sa aleaga in ce factiune vor sa faca parte...singurul lucru este ca pentru a afla acest lucru trebuie sa treaca printr-o proba.Beatrice are un secret pe care nimeni nu trebuie sa il afle,deoarece daca acest secret este facut public viata ei va fi in pericol.
Pentru mai multe detalii va recomand sa cititi cartea.Sincer spun ca nu veti regreta! 


INSURGENT(#2,Divergent).28 Mai 2012.
O singura decizie te poate schimba-sau te poate distruge.Dar toate deciziile au consecinte.Cu valurile de neliniste din factiunile din jurului ei,Tris Prior trebuie in continuare sa incerce sa ii salveze pe cei pe care ii iubeste-si pe ea insusi-in timp ce se lupta cu intebari care o bantuie de tristete si iertare,identitate si loialitate,politica si iubire.

Ziua initieri lui Tris trebuia sa fie o zi de sarbatoare si victorie cu factiunea aleasa,in schimb,acea zi sa sfarsit cu
 orori de nedescris.Razboiul se apropie acum cand conflictele dintre factiuni cresc.Iar in timpul razboiului,parti trebuie alese,secrete vor fi descoperite,iar deciziile vor deveni din ce in ce mai irevocabile-si mai puternice.Tranformata de propriile ei decizii,dar si de tristetea si vinovatia pe care le simte,descoperiri noi radicale,si relatii schimbatoare,Tris trebuie sa accepte faptul ca este Divergent,chiar daca nu stie ce poate pierde daca o va face.

Traducere rezumatului este facuta de mine..nu este tocmai una buna dar sper ca sunt pe aproape:)...
Pentru mai multe detalii despre Veronica Roth puteti intra aici:
1.Goodreads.
2.Blogul ei personal.


Rubrica Let's Talk About...se incheie aici.Dar o sa revin cu alti autori celebri care ,repet, ne fac viata mai frumoasa!

Niciun comentariu: